Over ons


In 2007 is de plaatselijke Ontmoetingskerk, in samenwerking met gemeente Capelle aan den IJssel en woningbouwvereniging Com.wonen, met Wijkwinkel Schollevaar gestart. De Ontmoetingskerk wilde graag meer betekenen voor de wijkbewoners en zo is het idee van een wijkwinkel in Schollevaar ontstaan. Vanaf de start van Wijkwinkel Schollevaar is het aantal klanten en hulpvragen ieder jaar gegroeid. Vaak wordt er op afspraak gewerkt, maar wijkbewoners kunnen ook zonder afspraak binnenlopen. Als er tijd is, afhankelijk van de drukte, wordt de klant direct geholpen. Meestal kan de medewerker uw vraag ter plekke beantwoorden, maar soms moeten zij u doorverwijzen. Verder is de wijkwinkel een plek om andere mensen te ontmoeten of om gewoon rustig even te zitten met een kopje koffie of thee.

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn

U kunt in de wijkwinkel terecht voor de meest uiteenlopende hulpvragen. Het is ondoenlijk om een opsomming te geven van alle mogelijke hulpvragen waarmee wij u van dienst kunnen zijn. De onderstaande lijst bevat daarom de meest voorkomende hulpvragen waarmee wij de wijkbewoners de afgelopen jaren hebben geholpen.

  • Aangifte inkomstenbelasting en andere belastingzaken
  • Aanvraag huur- en zorgtoeslag
  • Conflicten of moeilijkheden in het gezin (bijvoorbeeld bij echtscheiding)
  • Gebruik maken van de publieks-PC
  • Informatie over (gemeentelijke) voorzieningen en activiteiten
  • Invullen van formulieren (bijvoorbeeld voor bijzondere bijstand of een werkloosheidsuitkering)
  • Klachten waarvan u niet weet bij wie u hiermee terecht kan
  • Vragen of problemen met betrekking tot het ouder worden (bijvoorbeeld bij dementie)
  • Zomaar een gezellig praatje en een kopje koffie of thee

Binnenlopen? Doen!

Soms lopen mensen meerdere keren de deur van de wijkwinkel voorbij voordat ze eindelijk binnenlopen. Dat is heel begrijpelijk. Het valt ook niet mee om al uw gegevens en problemen op tafel te leggen. Drink eerst eens alleen een kopje koffie of bekijk rustig diverse brochures. Dan zult u merken dat veel wijkbewoners de weg weten te vinden naar de wijkwinkel. De wijkwinkel wil geen loket zijn, waar men op zijn horloge kijkt omdat er zo weinig tijd voor u is. Daarnaast stellen wij u als persoon centraal en zien wij u niet als een nummer. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer, maar met onze kennis en ervaring lukt het vaak wel om de weg in het doolhof te zien. Onze vrijwilligers, waarvan de meeste uit de wijk zelf komen, worden regelmatig bijgeschoold. Ze kijken nergens van op en helpen u graag. U bent van harte welkom!

Alleen als u om hulp vraagt, kunnen wij u helpen!