Over ons


In 2007 is de plaatselijke Ontmoetingskerk, in samenwerking met gemeente Capelle aan den IJssel en woningbouwvereniging Com.wonen, met Wijkwinkel Schollevaar gestart. De Ontmoetingskerk wilde graag meer betekenen voor de wijkbewoners en zo is het idee van een wijkwinkel in Schollevaar ontstaan. Vanaf de start van Wijkwinkel Schollevaar is het aantal klanten en hulpvragen ieder jaar gegroeid. Vaak wordt er op afspraak gewerkt, maar wijkbewoners kunnen ook zonder afspraak binnenlopen. Als er tijd is, afhankelijk van de drukte, wordt de klant direct geholpen. Meestal kunnen de vrijwilligers uw vraag ter plekke beantwoorden, maar soms moeten zij u doorverwijzen.

Waarmee wij u van dienst kunnen zijn…

Wij kunnen u helpen bij de volgende zaken:

  • Belastingaangifte, zorg- en huurtoeslag
  • Invullen van formulieren
  • Vragen over de wijk en instanties
  • Aanvragen uitkeringen
  • Informatie over gemeentelijke voorzieningen
  • Administratie op orde krijgen

Daarnaast bent u van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken en een praatje te maken. En u kunt gratis boeken uitzoeken in onze minibieb.

Binnenlopen? Doen!

Soms lopen mensen meerdere keren de deur van de wijkwinkel voorbij voordat ze eindelijk binnenlopen. Dat is heel begrijpelijk. Het valt ook niet mee om al uw gegevens en problemen op tafel te leggen. Drink eerst eens alleen een kopje koffie of bekijk rustig diverse brochures. Dan zult u merken dat veel wijkbewoners de weg weten te vinden naar de wijkwinkel. De wijkwinkel wil geen loket zijn, waar men op zijn horloge kijkt omdat er zo weinig tijd voor u is. Daarnaast stellen wij u als persoon centraal en zien wij u niet als een nummer. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer, maar met onze kennis en ervaring lukt het vaak wel om de weg in het doolhof te zien. Onze vrijwilligers, waarvan de meeste uit de wijk zelf komen, worden regelmatig bijgeschoold. Ze kijken nergens van op en helpen u graag. Nogmaals, u bent van harte welkom!

Wijkwinkel Schollevaar is er voor u en alle hulp is gratis!

.

.

.