Activiteiten


Beter Nederlands leren spreken – Improve your Dutch

Wilt u de Nederlandse taal beter leren spreken? Of kent u iemand die moeite heeft met het Nederlands? Kom naar het Praatuur! Tijdens het Praatuur oefent u, door met elkaar te praten, op een plezierige manier de Nederlandse taal. De bijeenkomsten vinden iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur plaats. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het Praatuur. Indien u zich wilt aanmelden of meer informatie wenst, neem dan contact op met Els Nieuwenhuis: 0180-321916 of praatuur@wijkwinkelschollevaar.nl.

Everyone who would like to improve their Dutch language skills, can join the Conversation Hour. The meetings take place every Thursday afternoon from 13.30 till 15.00 hour. There are no costs associated with joining the Conversation Hour. For more information, please contact Mrs Els Nieuwenhuis: 0180-321916 or praatuur@wijkwinkelschollevaar.nl.

Belastingdagen

Heeft u moeite met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting? U bent niet de enige! Wijkbewoners met een laag inkomen kunnen daarom zonder afspraak de wijkwinkel binnenlopen om hun belastingaangifte kosteloos te laten invullen door één van onze vrijwilligers. Om de wijkbewoners goed van dienst te zijn volgen de vrijwilligers ieder jaar een belastingcursus waardoor ze weer helemaal op de hoogte zijn van de (nieuwe) belastingregels. Ieder voorjaar organiseert de wijkwinkel de welbekende Belastingdagen. Om tijdens één van deze dagen te worden geholpen moet u wél een afspraak maken. Doe dat op tijd want de belangstelling is groot. Zo hebben we tijdens de Belastingdagen van 2018 meer dan 250 wijkbewoners geholpen met hun belastingaangifte.

Paas- en Kerstbrunch

Zoekt u gezelligheid tijdens de feestdagen en heeft u behoefte aan een goed gesprek? Ook hiervoor kunt u bij Wijkwinkel Schollevaar terecht. Op zowel Tweede Paasdag als Tweede Kerstdag gaan de deuren van de wijkwinkel open voor een gezellig samenzijn. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan binnenlopen voor een hapje en een drankje, voor ontmoeting en een goed gesprek. Door de vrijwilligers wordt een heerlijke brunch gemaakt waar door jong en oud volop van wordt genoten. Omdat de toegang gratis is en u niet van te voren hoeft te reserveren kan iedereen die daar zin in heeft deelnemen aan de Paas- en Kerstbrunch. Niet voor niets is de Paas- en Kerstbrunch inmiddels een traditie geworden.

Minibieb

De wijkwinkel heeft de beschikking over een Minibieb: een kast met boeken in de wijkwinkel en een rek met boeken buiten de wijkwinkel. Bij een Minibieb kan iedereen gratis boeken lenen of ruilen. De Minibieb is bedoeld voor mensen die hun boek uitgelezen hebben en het leuk vinden om ze te ruilen tegen een ander boek. Een boek lenen of achterlaten mag natuurlijk ook. Er staan allerlei boeken in en door het ruilconcept is de collectie steeds wisselend. Behalve een Minibieb heeft de wijkwinkel ook een boekenkastje speciaal voor kinderen. De wijkwinkel haakt hiermee aan bij Kinderzwerfboek, een landelijk initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de kans bieden om boeken te lezen. Lezen is niet alleen heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, het is vooral ook erg leuk en ontspannend.

Elders in de wijk

De Ontmoetingskerk wil dienstbaar zijn aan de bewoners van de wijk door het organiseren van activiteiten die juist in de wijk Schollevaar noodzakelijk zijn en in een behoefte voorzien. Hierbij wordt de ontmoeting gezocht met alle bewoners van de wijk, ongeacht leeftijd, opleiding en culturele achtergrond. Daarom organiseert de Ontmoetingskerk, naast de activiteiten in de wijkwinkel, ook een aantal activiteiten elders in de wijk Schollevaar.