Activiteiten


Beter Nederlands leren spreken – Improve your Dutch

Heeft u moeite met de Nederlandse taal en wilt u beter Nederlands leren spreken? Kom naar het Praatuur! Het Praatuur wordt elke donderdagmiddag (behalve in de schoolvakanties) van 13.30 tot 15.00 uur gehouden. Iedere deelnemer wordt ingedeeld in één van de vijf niveaugroepen waardoor iedereen op zijn eigen niveau Nederlands kan leren spreken. Aan het Praatuur wordt door ongeveer 25 wijkbewoners met diverse nationaliteiten deelgenomen. Deelname aan het Praatuur is gratis. Indien u zich wilt aanmelden of meer informatie wenst, neem dan contact op met Els Nieuwenhuis: 06-37192684 of praatuur@wijkwinkelschollevaar.nl.

Everyone who would like to improve their Dutch language skills, can join the Conversation Hour. The meetings take place every Thursday afternoon from 13.30 till 15.00 hour. Joining the Conversation Hour is free. For more information, please contact Mrs Els Nieuwenhuis: 06-37192684 or praatuur@wijkwinkelschollevaar.nl.

Belastingdagen

Heeft u moeite met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting? U bent niet de enige! Wijkbewoners met een laag inkomen kunnen daarom zonder afspraak de wijkwinkel binnenlopen om hun belastingaangifte kosteloos te laten invullen door één van onze vrijwilligers. Om de wijkbewoners goed van dienst te zijn volgen de vrijwilligers ieder jaar een belastingcursus waardoor ze weer helemaal op de hoogte zijn van de (nieuwe) belastingregels. Daarnaast organiseert de wijkwinkel ieder voorjaar de welbekende Belastingdagen. Om tijdens één van deze dagen te worden geholpen moet u wél een afspraak maken. Doe dat op tijd want de belangstelling is groot. Zo hebben we tijdens de Belastingdagen van 2018 meer dan 250 wijkbewoners geholpen met hun belastingaangifte.

Crea-ochtend

Regelmatig is er een crea-ochtend in de wijkwinkel! Deze gezellige ochtenden worden iedere keer van een originele, creatieve invulling voorzien. Koffie, thee en koek zijn inbegrepen. Deze activiteit vindt meestal de laatste vrijdag (van 10.00 tot 12.00 uur) van de maand plaats. De eigen bijdrage is € 2,50. Voor de precieze data, andere informatie of opgave kunt u mailen naar creawijkwinkelschollevaar@gmail.com. Maar gewoon eens binnenlopen om even te kijken kan ook. U bent van harte welkom!

Kerst- en Paasbrunch

Elke Tweede Kerstdag en Tweede Paasdag wordt er voor de inwoners van de wijk Schollevaar een kerst- of paasbrunch gehouden. Vanaf 11.00 uur staat de koffie, thee en limonade met wat lekkers klaar. Rond 12.30 uur serveren wij een lekker kopje soep. Tot ongeveer 14.00 uur staan de deuren voor u open. Meer weten? Neem dan contact op met Wim Both: 06-14858241 of wim_h_both@hotmail.com. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom! De toegang is gratis. U komt toch ook?

Minibieb

De wijkwinkel heeft de beschikking over een Minibieb. Bij een Minibieb kan iedereen gratis boeken lenen of ruilen. De Minibieb is bedoeld voor mensen die hun boek uitgelezen hebben en het leuk vinden om ze te ruilen tegen een ander boek. Alleen een boek lenen of achterlaten mag natuurlijk ook. Er staan allerlei boeken in en door het ruilconcept is de collectie steeds wisselend. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van het lezen van boeken en verstoffen ze niet!

Elders in de wijk

De Ontmoetingskerk wil dienstbaar zijn aan de bewoners van de wijk door het organiseren van activiteiten die juist in de wijk Schollevaar noodzakelijk zijn en in een behoefte voorzien. Hierbij wordt de ontmoeting gezocht met alle bewoners van de wijk, ongeacht leeftijd, opleiding en culturele achtergrond. Daarom organiseert de Ontmoetingskerk, naast de activiteiten in de wijkwinkel, ook een aantal activiteiten elders in de wijk Schollevaar.