Inloop wijkwinkelWijkwinkel Schollevaar in de Scholver is een servicepunt waar iedereen gratis terecht kan voor allerlei vragen en problemen. Vrijwilligers hebben een luisterend oor en bieden de helpende hand. Bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren en belastingaangifte. Verder kunnen wijkbewoners er informatie krijgen over voorzieningen en activiteiten. Alle vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold om volledig up-to-date te blijven. De wijkwinkel is een afhaalpunt voor plastic afvalzakken en dé plek om andere mensen te ontmoeten, gezellig te praten of gewoon lekker even te zitten met een kopje koffie of thee.

De wijkwinkel heeft de beschikking over een minibieb: een kast met boeken in de wijkwinkel en een rek met boeken buiten de wijkwinkel. Bij een minibieb kan iedereen gratis boeken lenen of ruilen. De minibieb is bedoeld voor mensen die hun boeken uitgelezen hebben en het leuk vinden om ze te ruilen tegen een ander boek. Een boek lenen of een boeken achterlaten mag natuurlijk ook. Het is vrijblijvend: mensen hoeven zich niet te registreren of aan te melden. Er staan allerlei boeken in en door het ruilconcept is de collectie steeds wisselend.

Sinds kort staat er bij de wijkwinkel ook een boekenkastje speciaal voor kinderen. De wijkwinkel haakt hiermee aan bij Kinderzwerfboek, een landelijk initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de kans bieden om boeken te lezen. Lezen is niet alleen heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, het is vooral ook erg leuk en ontspannend. Klik hier voor meer informatie over dit mooie initiatief.

Er staat ook een computer voor algemeen gebruik, u kunt daar zonder kosten op werken.

Inmiddels weten buurtbewoners de weg te vinden naar de wijkwinkel. U bent ook van harte welkom!

Adres Wijkwinkel Schollevaar:
Picassopassage 33, Capelle aan den IJssel
Meer informatie